Mori în bezna ca sa te trezesti în zi…

Fiecare iubitor de arta are propriul sentiment ce-i hraneste creatia. Unii cu iubire, altii din ura, unii din fericire, eu sincer din furie.
Rar se intampla sa simt ceva si sa nu spun acelei pesoane de frica sa nu o pierd, asa ca tin in mine si las sa-mi curga gandurile pe o foaie. Am scris multe sentimente pe foi, unele le-am ars, altele le-am facut avion si aruncat pe ferestra, cele mai greu de distrus le-am pastrat.
Am gasit printre sentimente o poveste despre relatia dintre luna si soare.
Cu mii de ani inainte nu zi,era doar noapte, intuneric iar in jur puteai vedea doar cu ajutorul stelelor. In acele vremuri a aparut si baza povestii “Alice in tara minunilor”. Iepurasul tot din intuneric a venit, lasandu-i pe toti cu sageti si mii de dorinte necurate infipte in inima.
Pe atunci toate stelele straluceau la fel, nici una mai mult. Toti erau fediciti mai putin o stea, asa ca luna vazandu-i durerea a ajutat-o sa creasca.Si a crescut… Si a crescut si a ajuns soare.. Si din noapte s-a facut zi. Luna si soarele au trait mult si bine pana cand soarele a fost orbit de egoul sau imens ce crescuse in interior si de care luna nu stiuse niciodata pana in ziua in care soarele si-a creat propria galaxie. Luna a fost uitata si a jurat ca nu o sa mai tina la nici o stea asa de mult. O mai are pe Alice si pe Anul ce noaptea ii tin companie.
Se spune ca primul care a invatat cum e sa fii folosit nu a fost omul ci luna.
Luna a renunt la noapte ca sa existe o zi , luna a murit si inviat de 100 de ori si stie ca nu e de ajuns. V-a mai murii si inca pe atat pentru ca eala soare nu a renuntat oricat de ranita ii e inima.
E simplu sa vezi cine chiar a pus suflet in acea prietenie, e simplu…
Luna apare ziua pe cer insa soarele noaptea, niciodata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s