Alice in tara minunilor

Alice crescuse, dar inca se mai juca cu iepurasul, nu mai astepta nimic de la viata. Ea fusese prinsa intre acele ceasului ani buni, cazuta in groapa iepurasului , zbatandu-se in intuneric, s-a increzut in el si l-a ales tovaras de drum lasandu-l sa-i fie stapan.
Nimeni nu stie ca iepurasul era rau si fura : vieti, inimi, minti, persoane , le facea un taram imaginar unde ii tinea captivi , ii facea sa vada halucinații, sa se simta bine sau rau depinde de doza in care putea fi suportat.
Ma uitam la Alice ,avea o varsta frageda,ajunsese de abia la 19 ani si deja simtea ca vazuse destule, mereu a fost judecata si privita ciudat pentru ca ea accepta tot ce ii spunea acel micut iepuras, el parca ii controla viata.
Acum insa ea e schimbata, a reusit sa sparga gratiile timpului si sa iasa din acea grota. Iepurasul ii crease o lume asa de perfecta incat ea sa ramana cu el.
Si iata ca va spun si cum de am aflat ca acel iepuras ce o ajuta pe Alice in poveste,e mascat si descris in mii de pagini frumos si gingas sa nu sperie copiii . In realitate iepurasul i-a creat o alta lume , dar acea lume era identica cu aceasta , avea aceleasi personaje, cand i-a dat drumul , el era constient si convins ca ea, lovita de realitatea cruda se va intoarce iar la el, in acea tara minunata . Undeva pe drum ea s-a prins de luna . Era o noapte frumoasa cand ea lasandu-se dusa de val a inceput sa-i povesteasca Lunei ce traise si incotro se indrepta.
La tot ce auzea Luna se intrista, o durea sufletul si inima-i plangea, stia ce inseamna durerea , spaima, nebunia. Il stia si pe iepurasxfugise candva de el , asa ajunsese ea”Luna”, candva fusese si ea o Alice pierduta prin padure, dar reusise sa scape cu ajutorul iubirii. Daca prin ura ajungem sa facem pact cu diavolul prin iubire sigur scapam de el.
Asa ca Luna a inceput sa o iubeasca pe Alice , s-o sprijine , sa fie langa ea cand are nevoie. Poate candva o v-a salva pe Alice de iepuras si totul v-a avea un sfarsit frumos , poate ca in poveste Alice se v-a trezii si ea inainte de final asa cum s-au mai trezit si cele dinaintea ei.
Poate intr-o zi Alice isi v-a da seama ca dependenta , viciul nu te duc in tara minunilor si nici nu ne salveaza de trecut. Nu doar Alice s-a agatat de Luna ,ci si Luna a coborat pentru ea. Luna stia ca Alice avea mai multa nevoie de iubire decat a avut ea.
– Eu te iubeac ,Luna ! Spuse ea tragand cu putere din tigara, lasand un fum inecacios sa-i invaluie plamanii. Fumul se imprastia prin bucatarie, iar ea continua sa-mi povesteasca tot ce visase si ca de iepuras nu putea sa scape .
-Si eu te iubesc,Alice ! am soptit eu printre povestile ei , privind-o cum se opreste si-mi zambeste continund sa traga din tigara , zambetul disparandu-i in spatele norisorilor de fum.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s