Nuanțe de gri

” Cine merge la psiholog este un om puternic ,iar cei care nu merg sunt cei slabi ” sunt vorbele auzite din gura unei prietene în timp ce îmi relata discursul unui anume doctor psihoterapeut. Am început să mă întreb dacă are dreptate, dar am rămas doar la idea mea, la gandurile mele. Nu pot spune ca sunt un copil normal ,nimeni nu poate spune că este. Nu poți spune că ai o viață minunată, că totul e perfect . Perfect e de fapt sa fii imperfect .
Într-o lume noncolora nu te poți astepta sa fii pastelul cel mai aprins dintr-un tablou , eu am ajuns o nuanta deschisa de gri .
Revenind la ideea principala , nu ai nevoie de un psiholog intodeauna , el iti arata paleta de culori si te lasa sa dai frau imaginatiei, sa pictezi drumul pe care vrei sa-l strabati , dar de un lucru nu suntem conștienți: atunci cand amesteci toate colorile , iti da negru.
Nu stralucesti, ci devi dependent de o persoana doar prin faptul ca tu nu ai puterea de a da gres.
In viata trebuie sa si gresesti pentru a avea puterea de a te ridica.
Nu stiu daca are logica ce scriu sau cati inteleg ce vreau sa spun . Ideea e ca avem nevoie de psihologi buni care sa ne invete sa echilibram nuantele intr-un tablou . Crestem intr-o lume in care “psiholog = esti nebun ” eu poate de asta nu am mers , poate ca am cazut prada gandurilor lor . Nu imi pare rau, deoarece am avut ocazia sa ma descopar, sa ma cunosc. Pot spune ca sunt unul din exemplele ce cotrazic ideea “Cine merge la psiholog este un om puternic , iar cei care nu merg sunt cei slabi”. Poate ca, in acel tablou eu am reusit sa fiu doar nuanta de grii , dar tot e un inceput decat intuneric.
Daca luna nu renunta sa rasara in fiecare seara pe acea pânză neagra, nici noi nu avem voie sa renuntam in a ne vindeca sufletele.

Advertisements

One thought on “Nuanțe de gri

  1. Eu cred ca un psiholog bun nu va spune niciodata: „fa ceva”. Nici nu va spune ca cei care nu-i trec pragul sunt slabi. Cred ca un psiholog cu adevarat bun iti da liberatea de a decide ce este mai bine pentru tine. Nici eu nu cred in constrangeri. Nici macar emotionale.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s