Un zâmbet la borcan…

Inspiră! Expiră! Acum zâmbeste , măcar așa de forma,să știu că azi am făcut pe cineva să uite pentru câteva secunde de probleme.

 Azi am decis să îmi strâng visele într-un borcan și să le ascund până voi fi gata să cred în ele din nou. Dacă ai știi câte aș fi în stare să pun într-un borcan…M-aș ascunde chiar eu să scap de realitate. Mi-e dor să fiu copil , da știu, vei spune că sunt copil până mor, dar nu așa. Vreau să nu mai trebuiască să mă gândesc când vorbesc , să nu am nevoie de semne de ortografie, să nu mai fie nevoie să am reponsabilităti, să nu mai îmi pese de ce cred ceilalți, să ies la poartă să mă joc cu copiii,să nu mai îmi fie frică să umblu noaptea pe stradă, să îmi fie frică iar de umbra mea, să cred că există magie și că animalele pot vorbi. Să zâmbesc mereu și singura mea problemă să fie pedeapsa, fie că am vopsit cainele cu lavabilă sau că am spart paharele din vitrină. 

Zi că nu îți vine să fii copil și tu , da știu că nu toți am avut copilării minunate, dar dacă ar fi să aleg aș prefera să fiu certată că stau prea mult visând că voi merge într-o  zi pe lună în loc să îmi fac temele decât să mi se scoată ochii ca nu am luat nota mare la bac.

Toți avem momente cand ne-am dori să fim într-un alt loc sau într-un alt timp, poate că toți avem nevoie să stăm închiși într-un borcan sau să ne închidem tristețea și supararea. 

Mereu am crezut că dacă nu există tristețe , griji și supărari lumea ar fi un loc mai bun, dar știu ca toți avem nevoie de acel borcan cu griji și tristeți pentru ca asta ne face pe noi să fim noi înșine .

În acel borcan cu vise sunt multe lucruri, poate esti chiar tu, poate că vreau să fiu o persoană sau un bun scriitor ca și tine. 

Știu că nu ne cunoaștem și că ai impresia că vorbesc prostii ,dar nu e așa, gândește-te că în lumea asta există o persoana care ține la tine chiar dacă nu te cunoaște. Iar daca ne cunoaștem ,eh, ști deja probabil ca te iubesc.

Toți avem nevoie să știm ca suntem apreciați și iubiți , da, iubiți pentru ca iubirea și respectul sunt cheia fiecarui suflet. 

Știi zâmbetul de la început pe care ți l-am cerut ? Am vrut să zambești  pentru că eu te apreciez chiar daca nu am un motiv în prezent și poate o sa iți pastrez acel zâmbet într-un borcan….

Advertisements

2 thoughts on “Un zâmbet la borcan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s