Zâmbește!

hilaal

În fața mea stătea un copil, avea ochii în pământ, privea trist. După părerea mea avea vreo 10 ani, își mai ridica privrea din când în când și privea în jur. Pentru câteva secunde s-a uitat în ochii mei, părea că eu sunt singura căreia îi atrăsese  atenția starea copilului.

Am vrut să vorbesc cu el, să îl întreb de ce e trist, dar ceva m-a oprit, poate teama că o să-l rănesc, poate faptul că l-aș putea speria. Și-a ridicat puțin privirea și s-a uitat la mine. I-am zâmbit șia rămas uimit- și-a ridicat ușor colțul gurii ca un mic început de zâmbet, avea gropițe. Am privit mai atent la el, avea un păr creț și brunet,iar ochii mari de un albasrtu fermecator părea așa simpatic.

“Atenție, se închid ușile! ” a fost sunetul ce m-a adus la realitate. De lângă băiețel s-a ridicat o femeie și l-a tras de mâneca bluzei foarte rapid. Copilul se uită cu ochii triști la ea, se ridică, aceea părea a fi mama lui. A coborât, eu, deși mai aveam o stație, aș fi vrut sa cobor să văd de ce era așa trist, dar știam că nu am nici un drept.

De ce părinții sau orice altă persoană nu își dau seama ce rău ne fac când țipă și ne ceartă mereu? Da, poate vor să învățăm o lecție, dar, când ai deja o vârstă te doare ce îți spun și cum se comportă. Da, viața nu e egală cu toată lumea, să fi părinte o fi greu, dar să fi copil într-o lume ucisă de minciuni, să mai crești mare e greu dar nu moare nimeni, trăim orice ar fi, poate chiar să ne doară enorm. Nu rămâne în trecut, mereu va fi acolo ceva care nu ți-a plăcut. Tu fii copil toată viața ta si lasă adulții să facă ce vor.

A, și acel copil, da, mi-am dat seama în sfârșit,  că și el face parte din grupul nostru de visători. Nu uita să visezi oricâte stele ar cădea de pe cerul tău.

Zâmbește, nu doar cu colțul gurii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s